Meer inspiratie voor een Italiaans feest

Voor de snelste en lekkerste Italiaanse recepten en cocktails! Hoe kleed je de eettafel het mooist in Italiaanse stijl? De meest originele bedankjes voor een kinderfeestje of trouwfeest...

Hieronder vind je veel leuke en handige tips voor een geslaagd Italiaans feest.

Recepten

Een Italiaans feest is niet compleet zonder heerlijke Italiaanse antipasti, hapjes en gerechten. Er zijn namelijk veel verschillende primi gerechten die bestaan uit pasta`s, risotto`s en heerlijke soepen. Ook is er genoeg keus voor het secondi, hoofdgerecht en dolci nagerecht. Hiervolgen een paar recepten voor antipasti, hapjes:
-Arancini di Riso e Ricotta
-Bagna Cauda
-Bruschette
-Olive fritte
Kijk voor nog meer heerlijke italiaanse recepten op Italie.nl.

Italiaanse cocktails

Geef je feestje net dat beetje extra en verras je familia, familie en amici, vrienden met heerlijke Italiaanse cocktails.

Ga voor een frisse Lemon Chill of zijn de smaken bitter en zoet meer iets voor jou? Dan is namelijk Aperol Spritz iets voor jou. Voor meer heerlijke cocktails en andere heerlijke Italiaanse dranken neem dan italie.nl

Tafelaankleding

Kaarsen: Plaats op verschillende plekken in de kamer blokkaarsen in de kleuren groen, wit en rood. Als de kaarsen alle drie verschillende hoogtes hebben, onstraat er een extra speels effect.

Geur in huis: Haal de italiaanse geur in huis! Koop drie potjes met de kruiden basilicum, rozemarijn en tijm. Voordat de gasten binnen arriveren, wrijf je met twee handen over de blaadjes. Er komt dan een heerlijke geur vrij. Probeer het maar eens!

Traktatie voor een kinderfeestje

Italiaanse cakejes: Geef je een Italiaans gezellig kinderfeest voor je bambino, kind? Dan moet er voor gezorgd worden dat de amici, vriendjes van de kleine, naar huis gaan met een leuke traktatie. En welk kind vind het nou niet heerlijk om iets lekkers te krijgen, waar ze van kunnen smullen. Maak daarom leuke Italiaanse cakejes.

Hoe ga je te werk? Bak voldoende cakejes voor de kids. Knip vervolgens uit wat dikker papier een malletje van Italië, zodat deze later op het cakeje een afdruk achter laat. Als de juiste vorm is geknipt, strooi er poedersuiker of cacaopoeder overheen, zodat de landkaart van Italië op de cakejes verschijnt.

Maak het cakeje af met een cocktailprikker met de lekker zure matjes in de kleuren groen en rood. En knip van wit snoeppapier soortgelijke reepjes. Prik deze vast aan de cocktail prikker en je hebt een heerlijk en erg origineel bedankje in Italiaanse stijl.

Het kinderfeestje

Kasteel van Nutella: Tijdens het feest kun je de kids lekker laten knutselen met Nutella. Want bambini, kinderen zijn dol op de Italiaanse chocoladepasta. De kinder kunnen verschillende lagen maken met het Nutella Kasteel. Om het kasteel compleet te maken kunnen de kinderen lange vingers, bicuitjes, ijshoorntjes, discodips en dergelijke smul versiering. Na het maken van het Kasteel van Nutella moet hij een uurtje in de koelkast staan. Daarna kunnen amici, vriendjes samen heerlijk smullen van deze creatie.

Traktatie voor een kinderfeestje

Italiaanse spek ijsjes: Ook heel erg leuk om te geven aan de bambini, kinderen zijn de heerlijke spek ijsjes.

Hoe maak je ze? Bij de supermarkt kun je terecht voor de spekjes en/of marshmallows. Zorg er ook voor dat je doorzichtig inpakfolie hebt, om de tratatie leuk in te pakken. En vergeet het tricolore lintje er niet omheen te doen!


Italiaans spel

Iedereen kent het spel memorie wel! Wat is er nou leuk om het spel memorie in de italiaanse stijl te spelen. Wat moet je doen? Koop in de snoepwinkel verschillende soorten snoep die de kleuren groen, wit of rood hebben. Koop ook een platstic wergwerpbekertjes, hieronder kan je de snoepjes verstoppen. Zorg ervoor dat er van elk soort snoepje er twee dezelfde in onder de bekers liggen. Veel plezier!